Atenție la alegerea brokerului! Poliția a identificat escrocii care au stors bani prin criptomonede
- Postat de TRADING.md
- Categoria Diverse
- Data 20 ianuarie 2023
- Comentarii 0 Comentarii
Atenție la alegerea brokerului!
Poliția a identificat escrocii care au stors bani prin criptomonede
În Moldova, au fost identificate mai multe grupuri criminale care au escrocat bani de la populație sub pretextul de a investi în criptomonede sau în acțiuni ale marilor companii internaționale.
Acest lucru a fost anunțat pe 3 decembrie de Inspectoratul General de Poliție. Atacatorii au acționat prin intermediul rețelelor de socializare, publicând reclame despre oportunitatea de a primi venituri fabuloase în cel mai scurt timp posibil.
Victimele au fost convinse de necesitatea de a depune o anumită sumă în conturi străine. După ce infractorii au obținut fondurile, a fost creat un cont personal pe site-uri false în care se indică suma fondurilor depuse, precum și informații false despre veniturile primite.
La imitarea unor venituri de 4-10 ori mai mari decât suma investită, suspecții au cerut suplimentar plata unor taxe „mitice” sau se reprezentau în calitate de avocați care pot ajuta în procedura de anulare a veniturilor primite.
În prezent, polițiștii au identificat mai multe site-uri false folosite de escroci: GoldenClub, Aegis, Phoenix, InvestCorp, Simpleway, BTG-Capital Ltd, ZMedia.
În acest sens, ISU recomandă cetățenilor să evite înregistrarea și completarea sondajelor pe rețelele de socializare și pe site-uri dubioase. În cazul în care ați devenit victimă a infractorilor, este recomandat să contactați poliția și banca care vă deservește cardul.
[Sursa: point.md]
Cum să înțelegi din start că ai treabă cu escroci?
Semne care indică eventuale escrocherii:
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) v-a găsit pe Dvs fără ca să vă adresați la el. Acesta poate fi primul semnal că veți fi păcălit! Compania noastră activează în domeniul activităților bursiere din anul 2012 și cooperând cu aproximativ 20 de companii de brokeraj și bănci, în toată această perioadă am aflat, am urmărit și am constatat că un broker legal niciodată nu vă va contacta primul! Ei doar revin cu apel dacă o persoană singură s-a înregistrat sau a apelat la serviciile bokerului.
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) vă garantează profituri lunare, zilnice… La bursă, ca și în multe alte domenii, nu există garanții că veți obține profit. Traderii de succes câștigă bani, în unele luni mai mult, în unele mai puțin, iar uneori pierd. Deci rezultatul din viitor va depinde doar de sinhronizarea dintre strategia traderului și evoluția pieței. Iar cum va fi piața mîine, nimeni nu poate cunoaște cu siguranța! De aceea, pot exista probabilități de a profita, dar nu și garanții! Din punct de vedere legal, brokerii reglementați de autorități puternice de conduită financiară, nu au dreptul să folosească cuvântul “garantat”, deoarece vor fi penalizați. Iar brokerii offshore fac ce doresc, deoarece pe ei nu-i controlează nimeni…
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) vă propune oferte super convenabile. Începând cu anul 2018, ESMA – European Securities and Markets Authority a interzis brokerilor licențiați în Uniunea Europeană să ofere bonusuri mari sau deloc și levier maximal de 1:30 pentru rezidenții europeni. Așa este și pentru rezidenții din UK, conform FCA – Financial Conduct Authority, care are cel mai înalt statut printre regulatori financiari la nivel global, exclusiv cei din SUA. La fel a procedat apoi si ASIC – Autoritatea de Conduită Financiară din Australia, care se socoate a fi a doua cea mai puternică după FCA. Cu alte cuvinte, trebuie să cunoașteți că brokerii reglementați nu oferă super bonusuri atunci când deschideți un cont la ei. De aceea când primiți oferte cu bonusuri de sute de procente, sau alte tipuri de oferte grandioase la prima vedere, atunci aveți grijă mare cine este brokerul și ce vi se propune!
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) vă propune semnale de tranzacționare sau/și un manager de cont care vă ajută să tranzacționați. Aceste lucruri sunt categoric interzise! Autoritățile de conduită financiară nu permit brokerilor să se amestece în tranzacționarea pe conturile clienților. Brokerii pot oferi materiale educaționale, știri și analize din piață, dar nu și semnale de tranzacționare! Iar brokerii offshore nu sunt verificati și folosesc astfel de oferte înșelătoare, deoarece oamenilor le place să audă că vor fi ajutați. Doar că pînă la urmă semnalele acestor brokeri au un scop neplăcut pentru traderi…
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) vă propune sa alimentați cu bani cash sau prin cripto sau alte metode decât prin bancă. Brokerii reglementați nu au dreptul să primească/elibereze bani cash. Metoda de bază prin care traderii alimentează și retrag bani din conturile de tranzacționare este utilizarea cardurilor sau conturilor bancare. Doar brokerii offshore, care nu vor să lase urme despre faptul că în final nu vă vor întoarce banii, vă spun să depuneți bani cash (ceea ce este ilegal) sau prin saituri de criptomonede și motivează cu diferite povești pe care le cred persoanele neinformate.
- Brokerul (sau persoana cu propunerea) vă împiedică să retrageți bani din contul Dvs. La brokerii reglementați, procedeele de alimentare și retragere lucrează în mod automatizat, de aceea clienții pot face asta oricând doresc ei, rapid și fără explicații. Dacă încercați să retrageți o sumă de bani din contul Dvs, dar apoi vă apelează un reprezentant al brokerului și încercă să vă convingă să nu retragați, de exemplu că tocmai acum sunt perspective bune pe piață și se poate de profitat mai mult sau că trebuie să achitați o taxă pentru profitul acumulat sau alte motive, atunci ăsta este un indicator sigur că ați nimerit la un broker offshore și este posibil că nu veți putea scoate banii sau ei vă vor întoarce o parte mică din investiții, pentru ca să vă facă să credeți că totul este bine și ulterior să alimentați și mai mult.
- Și cel mai important: brokerul nu este reglemantat. Licența unui broker este primul lucru care trebuie verificat! Pentru a fi autorizată să activeze legal, o companie de brokeraj trebuie să dețină cel puțin o licență și să fie reglementată cel puțin de o autoritate de conduită financiară dintr-o careva țară. Dacă brokerul are mai multe licențe primite în diferite țări, atunci, cea mai puternică dintre ele este licența de bază și în acea țară compania face sediul central. Despre licențe și reglementare: În orice țară, licența pentru prestare a serviciilor de brokeraj o poate oferi doar banca națională sau autoritatea de conduită financiară. De exemplu, dacă ați înființa o companie de brokeraj în Moldova, atunci licența trebuie obținută de la CNPF sau BNM, care apoi vor verifica mereu dacă activați corect și vă vor penaliza dacă aveți încălcări sau poate chiar vă va anula licența, ca să nu mai activați. Companiile de brokeraj de top își inființează companiile și obțin licențe în țări foarte bine dezvoltate economic, acolo unde regulatorul și banca națională sunt foarte severe dar și prestigioase pe arena globală a serviciilor bursiere. Acești brokeri oferă cele mai calitative servicii de brokeraj și nu păcălesc clienții săi, de aceea cu ei lucrează investitorii/traderii mari și pricepuți. Dar pe globul pămîntesc mai există și așa regiuni care se numesc “offshore-uri”. Acestea de regulă sunt niște insule, unde licența de brokeraj se oferă pentru bani și foarte rapid, iar așa-zisul “broker” după aceasta nu va fi reglementat!!! Cu alte cuvinte, brokerul apoi poate face ce dorește (inclusiv să nu întoarcă banii clienților) și pentru aceasta nu va fi penalizat nicicum. Dar când discuți cu acești brokeri, ei spun că au licență. Da au, doar că nu menționează că e licență cumpărată!) Din acest moment, participanții piețelor financiare folosesc 2 termeni:Reglementare – activitate legală cu servicii transparente. Broker de încredere. Licență – reprezintă o hîrtie cumpărată și fără valoare pentru traderi. Broker nereglementat. Companie nesigură.
Cum să verificați dacă brokerul este reglementat?
Brokerii offshore nu spun că nu sunt reglementați, ci mint că sunt buni. Dar nu trebuie să credeți tot ci vi se spune. Informația poate fi verificată ușor:
Pe pagina fiecarui broker (de obicei jos la sfîrșit) trebuie să fie indicată adresa juridică a companiei, ce licențe și reglementări deține și numerele lor de identificare.
- Dacă adresa juridică este pe careva insule undeva prin mijlocul oceanelor (St. Vincent and the Grenadines, British Virgin Islands, Belize,..), atunci compania este offshore.
- Dacă adresa indică o țară puternică și respectiv un regulator puternic, atunci mergeți pe pagina web a acelui regulator și verificați în lista companiilor reglementate daca există și aceasta, după denumirea ei sau după numărul de identificare.
- Dacă adresa nu vă este cunoscută, atunci verificați unde se află această adresă pe harta google, apoi verificați după punctul 1 sau 2.
- Dacă informația despre adresa juridică și licențele brokerului lipsesc la finele website-ului, atunci este clar că compania le ascunde, deci brokerul posibil este offshore. Fiindcă dacă ar avea o reglementare serioasă, atunci cu siguranță se lăudau cu acest statut.
ATENȚIE!
Companii de recuperare a banilor
Probabil ați auzit despre companii care promovează servicii de întoarcere a banilor de la brokeri escroci. Să știți că și ăștia pot fi de asemenea escrosi! Și în cele mai dese cazuri așa și este…
Treaba e că aceste companii care se dau de mari avocați, sunt și ele de proveniență offshore și bazîndu-se pe necazul oamenilor păcăliți de brokeri offshore, ii mint ca ii vor ajuta, dar de fapt, îi mint de încă niște sume de bani, spunînd că au dat de urma investițiilor și au nevoie de bani pentru cheltuieli ca să-i întoarcă. Și vor scurge așa pînă vă veți da seama. Dar va fi iarăși tîrziu!
De aceea trebuie să știți, că dacă un broker offshore nu vă întoarce investițiile, atunci nici o companie de recuperare nu vă va ajuta, deoarece din offshore-uri practic nu este posibil de scos banii. Și toți avocații adevărați asta cunosc. Iar pseudo-avocații vor încerca să vă păcălească în continuare.
Aveți suspiciuni către brokerul Dvs?
Folosiți serviciul de consultanță Trading.md pentru a verifica împreună cu unul din specialiștii noștri ce reprezintă brokerul Dvs și la ce să atrageți atenția. Consultațiile sunt gratuite. 060-887-887
Consultație Online
Tranzacționați în siguranță!
Primul lucru pe care trebuie să îl facă corect orice trader, este să aleagă un broker de încredere, iar apoi să însușească o strategie bună de tranzacționare. Un broker escroc ar putea schimonosi rezultatele Dvs (spre bine pe cont demo și spre rău pe cont real), de aceea succesul chiar începe cu alegerea unei companii de brokeraj legală!
Trading.md este prima și unica platformă din istoria țării noastre care promovează tranzacționare și investițiile la bursa prin brokeri reglementați. Doar prin brokeri reglementați! Deținem o experiență vastă în tot ce ține de serviciile bursiere și am alcatuit o listă din câteva companii de brokeraj și bănci autorizate din topul celor mai puternice la nivel global. Analizați lista și caracteristicile lor, pentru a alege unul care vi se potrivește. Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți, înregistrați-vă la o consultație gratuită, prin forma de mai sus.
Etichete:Alege doar brokeri reglementati, atentie, cripto, Escroci, Scam Brokers